Page 88 - Adriatic Club Book 2017
P. 88

               Ferrari Mondiali
 Dogodka se je udeležil tudi Sergio Marchionne, predsednik in generalni direktor Ferrarija. Po pozdravu gostov je predal nagrado Trofeo Pirelli letošnjemu zma- govalcu tekmovanja, Fabioju Leimerju.
V dopoldanskem času so potekale še zadnje dirke za Challenge 2017 za kar štiri svetovne naslove in za naslov zmagovalca “Gentelment’s Race Ferrari”. Švicarski dirkač Fabio Leimer je osvojil naslov Trofeo Pirelli s Ferrarijem 488, nemški tek- movalec Jens Liebhauser je postal zmagovalec v formuli, evropski prvak Johnu Laursen, prav tako voznik formule, pa je osvojil tekmovanje Copa Shell. Henry Hassid (Charles Pozzi) je osvojil “Gentelment’s Race Ferrari”, Fabienne Wohlwend (Octane 126) pa ženski pokal. Naslov zmagovalca razreda 458 Challenge EVO je pripadel ameriškemu vozniku Josephu Rubbi (Ferrari Long Island).
Dirka je bila tudi priložnost za predstavitev programov F1 Clienti in XX, v okvi- ru katerih je bila v soboto zvečer v Stazione Leopoldi organizirana gala večerja s podelitvijo nagrad evropskemu tekmovanju Ferrari Challenge. Spoznali smo novi model različice avtomobila FXX-K EVO, ki je bil predstavljen že leta 2014 na dogodku Finali Mondiali. Odlikuje ga motor s 1050 konjskimi moči ter hibridna tehnologija, ustvarjena s podporo in znanjem na osnovi dolgoletnih izkušenj, ki so bile pridobljene na svetovnih prvenstvih Formule 1 in GT.
Dogadjaju je prisustvovao i Sergio Marchionne, predsednik i generalni direktor Ferrarija. Pošto je pozdravio goste, predao je nagradu Trofeo Pirelli ovogodišn- jem pobedniku takmičenja, Fabiju Leimeriju.
Tokom popodneva su još održane poslednje trke za Challenge 2017 za čak četiri svetske titule i za titulu pobednika »Gentelment s Race Ferrari«. Švajcarski vozač Fabio Leimer je osvojio naziv Trofeo Pirelli sa Ferrarijem 488, nemački takmičar Jens Liebhauser je postao pobednik u formuli, evropski prvak Johnu Lausen, koji je i vozač formule, je osvojio takmičenje Copa Shell. Henry Hassid (Charles Pozzi) je osvojio »Gentelment s Race Ferrari«, a Fabienne Wohlwend (Octane 126) žens- ki kup. Titula pobednika 458 Challenge EVO je pripala američkom vozaču Jose- phu Rubbu ( Ferrari Long Island).
Trka je takodje bila i prilika za predstvaljanje programa F1 Clienti i XX, u okvi- ru kojih je u subotu uveče organizovana gala večera u Stazione Leopoldi, gde su uručene nagrade evropskog takmičenja Ferrari Challenge. Upoznali smo se novim modelom verzije automobila FXX-K EVO, koje je bio predstavljen još 2014 na dogadjaju Finali Mondiali. Odlikuje se motorom od 1500 konjskih snaga sa hibrdinom tehnologijom, koji je stvoren uz potporom i sa znanjem na osnovi du- gogodišnjih iskustava koja su dobijena na svetskim prvenstvima Formule 1 i GT.
   86 Adriatic Club 2017
  


   86   87   88   89   90