Page 7 - Adriatic Club Book 2017
P. 7

                UVOD
Dejan Arsić, vodja kluba
Čini mi se, kao da je juče bilo, kada su mi iz fabrika Ferrari i Maserati potvrdli da možemo da
osnujemo klubove.
Adriatic Club
 A tega je že več kot polna tri leta in spet je čas, da napišem nekaj besed kot uvod v knjigo o delovanju kluba v preteklem letu. Lahko bi rekli, da je tri magično število, ki na nek način pokaže, ali so smernice in namen delovanja pravilni, in po delovanju v preteklem letu bi si upal trditi, da smo na pravi poti.
Vsako leto je potreba po skupnem druženju večja, zato se tudi vsako leto pogosteje srečujemo. Poleg tega pa smo vsako leto pripravljeni nameniti več prostega časa za skupna druženja. Tako smo prvič organizirali kar štiri dnevni dogodek po Kvarnerju, ki je lastnike blagovnih znamk Ferrari in Maserati še bolj povezal. Vedno večja udeležba na dogodkih, in vedno večje število članov v klubu, sta le ena izmed kazalnikov, da klub iz dneva v dan pridobiva na veljavi ter prepoznavnosti, tako v regiji, kot tujini. Z rastjo pa prihajajo tudi vedno večje zadolžitve in odgovornosti.
V letu 2018 bomo začeli aktivno delovati tudi v širši Adriatic regiji, saj bomo izbrali ambasadorje obeh klubov na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini, ter tako še okrepili sodelovanje med državami, v katerih deluje klub; organizirali pa bomo tudi petdnevni dogodek, od Ljubljane, prek Sarajeva, Mostarja in Banja Luke, vse do Dubrovnika. Prepričan sem, da si bo večina od nas vzela čas za
skupno druženje tudi v letu 2018. Pred nami je, že tretjič zapored, knjiga skupnih doživetij preteklega leta.
A od tada je prošlo više od tri godine i ponovo je vreme da napišem nekoliko reči kao uvod u izveštaj o radu kluba u prošloj godini. Mnogi bi rekli da je tri magični broj, koji na neki način pokazuje da li su smernice i zadaci delovanja ispravni, a po radu u prošloj godini bih mogao da tvrdim da smo na pravom putu.
Svake godine se povećava potreba za zajedničkim druženjem, pa se zbog toga svake godine sve češće susrećemo. Pored toga, svake godine smo spremniji da odvojimo više slobodnog vremena za zajednička druženja. Tako smo po prvi put organizovali čak četvorodnevni dogadjaj na Kvarneru, koji je još bolje povezao vlasnike robnih marki Ferrari i Maserati. Stalno brojnije učestvovanje na dogadjajima, i sve brojnije članstvo u klubu, su samo jedan izmedju pokazatelja da klub iz dana u dan dobija na vrednosti i prepoznatljivosti, kako u regiji, tako i u inostranstvu. S ovim rastom dolaze i sve veća zaduženja i odgovornosti.
U 2018. ćemo početi da aktivno radimo takodje i u široj Jadranskoj regiji, tako što ćemo izabrati ambasadore oba kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i na taj način ćemo poboljšati saradnju izmedju država u kojima deluje klub; organizovaćemo takodje i petodnevni dogadjaj od Ljubljane, preko Sarajeva, Mostara i Banja Luke, sve do Dubrovnika. Ubedjen sam da bi većina nas odvojila vreme za zajednično druženje i u 2018. godini. Ispred nas je, već treći put zaredom, izveštaj o prošlogodišnjim zajedničkim dogadjajima.
Zdi se mi, kot bi bilo včeraj, ko so mi iz tovarn Ferrari in Mase- rati potrdili možnost ustanovitve klubov.
Adriatic Club 2017 5
 
   5   6   7   8   9